„Apa vie” la tine acasă
Importanţa apei alcaline ionizate pentru sănătate
“Suntem ceea ce bem” a afirmat marele savant român Henri Coandă, care și-a dedicat o bună parte din viaţă studiului influenţei calităţii apei asupra organismului uman. Preocupările sale în domeniu au avut ca punct de plecare un un adevăr bine cunoscut.
Corpul uman conţine circa 70% apă (de la 99% în faza intrauterină la 50% la bătrâneţe).
Studiind forma fulgilor de nea (starea solidă a apei), Coandă a ajuns la concluzia că apa poate determina durata medie de viaţă a oamenilor. O apă de slabă calitate influenţează negativ sănătatea, la fel ca stilul de viaţă dezordonat ori alimentaţia dezechilibrată.
Valea Hunza, valea oamenilor fără vârstă
Pe fondul acestor preocupări și cercetări, Henri Coandă a descoperit că într-o mică aşezare din munţii Himalaya, situată la peste 2000 de metri, numită Hunza. Oamenii, care trăiesc aici, ating frecvent vârste înaintate, chiar şi 140 de ani.
Savantul român a făcut imediat legătura între longevitatea locuitorilor din Valea Hunza și faptul că apa lor de băut. Apa provenea din ghețarul Ultar, aflat la altitudinea de 7788 m, în muntele Rakaposchi.
Caracteristicile apei izvorâte din gheţar, de o culoare lăptoasă datorită conţinutului ridicat de minerale desprinse din peretele glaciar, l-au determinat pe savantul român să o numească „APA VIE”.
Observațiile asupra populației din Valea Hunza l-au făcut să susțină cu tărie că durata medie de viață a oamenilor din diferite locuri ale planetei este în strânsă corelaţie cu structura apei pe care o beau.
Cercetările lui Henri Coandă asupra „apei vii” au fost continuate de asistentul său Patrick Flanagan. Mulți alți oameni de știință au dorit să aprofundeze relația dintre calitatea apei băute și calitatea și durata vieții oamenilor.
O abordare inedită îi aparține cercetătorului japonez Masaru Emote. În 1999 el și-a publicat rezultatul cercetărilor cu privire la faptul că structura apei. Aceasta se schimbă în funcţie de energia gândurilor noastre, a cuvintelor rostite, a sentimentelor şi a muzicii.
Folosind tehnici fotografice speciale, el a demonstrat modificarea formei de cristalizare a apei sub influenţa factorilor amintiţi.
Iar cel mai frumos aspect al cristalului de apă obținut de savantul japonez a fost generat de cuvinte de iubire și recunoştinţă.
Apa noastră de toate zilele
Apa noastră de toate zilele vine de la robinet sau din fântână. În fapt este o resursă naturală pe care o întâlnim ca apă de izvor, apa râurilor şi fluviilor, apă freatică sau apă topită din gheţari. (Observați, vă rog, că nu discutăm despre apa sărată din mări și oceane, deoarece nu este potabilă.)
Deși apa de la robinet provine din una din sursele enumerate mai sus, ea poate fi folosită în siguranţă numai dacă suportă un întreg complex pe proceduri de purificare, care să o transforme în „apă potabilă”.
Unul din indicatorii importanţi de măsurare a calităţii apei este potenţialul de hidrogen, cunoscut ca PH. În funcție de valoarea PH-ului, apa poate fi acidă, neutră sau bazică. Cu cât valoarea Ph-ului este mai mică, apa este mai acidă, iar apa bazică are valori crescute de Ph, raportându-ne la Ph-ul 7 specific apei neutre.
Indicatorul de aciditate al apei este important deoarece un mediu acid este propice găzduirii și proliferării microorganismelor (fungi, bacterii, paraziţi, virusuri). Cu alte cuvinte, o „apă vie” trebuie să fie bazică, să aibă alcalinitate ridicată.
Un alt indicator important în evaluarea calității apei din perspectiva sănătății organismului nostru, este potenţialul de oxido-reducere (indicele POR).
Cu cât apa este mai acidă, cu atât capacitatea ei de oxidare este mai mare și POR are valori mai ridicat pozitive. Dacă apa este alcalină, potențialul de reducere (adică anihilare) a radicalilor liberi este ridicat, indicele POR având valori negative.
Singura apă din lume
Singura apă din lume care are, în mod natural, potențial negativ de oxido-reducere este apa din valea Hunza.
Revenind la apa noastră de toate zilele, apa de la robinet, trebuie să acceptăm că datorită proceselor succesive de purificare este o apă destructurată. Apa conţine reziduuri de clor, fluor, aluminiu, arsenic şi, în ultimele decenii, pesticide și chiar medicamente. Cu fiecare pahar de apă băut, cu fiecare ceașcă de cafea sau ceai, cu fiecare bol de supă, introducem în organism aceste reziduuri. În timp, reziduurile pot să se acumuleze şi să ne afecteze serios sănătatea.
De aceea, nu este suficient și nici sănătos să consumăm 1,5 – 2 litri de apă de la robinet în fiecare zi.
Organismul nostru are nevoie de o apă de calitate: purificată, ionizată, alcalină și clusterizată. Moleculele de apă sunt asociate în clusteri, ceea ce le crește puterea de absorbție prin membrana celulară și, deci, puterea de hidratare la nivel celular.
Poți avea o astfel de apă la robinetul din bucătăria casei tale!
Apă ionizată și purificată
AQUARION – ionizatorul și filtrul de apă comercializat de Calivita International – asigură o apă de cea mai bună calitate. Este o adevărată „apă vie” pentru întreaga familie, de la copii nou născuţi la cei ajunși la vârsta senectuții.
Apa nu este destructurată și își păstrează mineralele naturale. Principiul de purificare NU este cel al osmozei inverse, prin care sunt reținute și mineralele utile organismului. Sunt îndepărtate doar reziduurile nocive sănătății. Mai mult, aparatul furnizează apă neutră (ideală pentru sugari și copii, recomandată și pentru administrarea medicamentelor și suplimentelor alimentare), apă alcalină (pentru băut, prepararea ceaiului, cafelei, mâncărurilor) și apă acidă (spălatul legumelor și fructelor, igienizarea chiuvetei și veselei, spălatul dinților etc.).
Descoperă calitățile ionizatorului AQUARION!
Sursă foto: pexeles.com – calivita.ro